Galapagos Kerkuilen

Afbeeldingsbron

Galapagos Kerkuilen

De Galapagos Kerkuil woont op de eilanden Santa Cruz, Isabela, San Cristóbal en Fernandina hoewel er wordt gezegd dat het nu uitgestorven is op het eiland Floreana vanwege de introductie van zoogdieren zoals katten. Net als zijn neef, de Uil met korte oren , het is bijna volledig 's nachts en wordt zelden gezien. Een belangrijk ding om te begrijpen over de kerkuil is dat ze in een geheel apart vallen classificatie van uil, anders dan elk ander type.

In deze unieke familie bevinden zich de kerkuil, grasuil, roetuil, baaiuil en gemaskerde uil.

Al deze soorten behoren tot de familie die wetenschappelijk bekend staat als 'Tytonidae' (uitgesproken als tie-tawn-e-dee), of 'kerkuilen'. Alle andere uilen zijn ingedeeld in de familie die bekend staat als 'Strigidae' (uitgesproken als Strig-e-dee), of 'True Owls'.



De Galapagos Kerkuil heeft een hartvormige gezichtsschijf en grote, donkere ogen. De gezichtsschijf wordt gebruikt om geluiden van onderaf op te vangen en naar de oren te brengen, zoals een schotelantenne.

De grootte van een kerkuil kan variëren van 32 - 40 centimeter (13 - 16 inch) in hoogte. Ze hebben een spanwijdte van ongeveer 100 – 125 centimeter (39 – 49 inch) en ze kunnen tussen 400 – 700 gram (14,12 – 24,71 ounces) wegen.

  kerkuil

Qua uiterlijk is de kerkuil middelgroot, wit, met een witachtige onderkant. Het hartvormige gezicht is ook wit met een bruinachtige rand die de vorm van het hart onderscheidt. Hun rug is geelbruin van kleur en is gemarkeerd met zwarte en witte vlekken. Kerkuilen hebben lange poten en zeer donkere ogen. Hun hoofden zijn rond en hebben niet de 'pluizige' oren die je bij andere uilen kunt zien. Er zijn 46 verschillende rassen kerkuilen - de kleinste van hen woont op de Galapagos-eilanden.

De kerkuil is een van de weinige vogelsoorten waarbij het vrouwtje van de soort meer ‘showier’ is dan het mannetje. Het vrouwtje heeft een meer roodachtige borst die meer gevlekt is. De vlekken kunnen een potentiële partner de kwaliteit van het vrouwtje signaleren. Zwaar gevlekte vrouwtjes krijgen minder parasitaire vliegen en zijn mogelijk beter bestand tegen parasieten en ziekten.

De kerkuil heeft een uitstekend zicht bij weinig licht en kan 's nachts gemakkelijk een prooi vinden. Maar zijn vermogen om prooien alleen met geluid te lokaliseren, is het beste van alle dieren die ooit zijn getest. Het kan muizen vangen in volledige duisternis, of verborgen door vegetatie of sneeuw. Hun normale aanvalsmethode is om over grasvelden te zweven, heel laag, terwijl ze luisteren naar de bewegingen van knaagdieren eronder. Elk van hun oren kan een ander bereik aan tonen horen, en hiermee kan de uil de exacte locatie van het knaagdier beneden 'driehoek' maken, zonder het ooit te zien! Omdat elk oor zich op verschillende plaatsen op het hoofd bevindt, kan de kerkuil op verschillende tijdstippen geluiden in zijn hersenen ontvangen.

Galapagos Kerkuilen nestelen en nestelen op richels in ingestorte lavabuizen. Hoewel knaagdieren hun favoriete prooi zijn, jagen deze opportunistische roofdieren ook op reptielen en andere vogels. Kerkuilen slikken hun prooi heel of in grote stukken door. Ze verteren de zachte weefsels en spugen de onverteerbare delen van de prooi, zoals schubben, botten, veren en vacht, uit als pellets ter grootte van een walnoot. Na verloop van tijd blijven alleen de botten en schedels over, en uiteindelijk worden het fossielen. Kerkuilen braken meestal pellets uit in de buurt van hun nesten en rustplaatsen.

Kerkuilen zijn nachtdieren, hoewel het niet ongewoon is om deze soort in de schemering te zien opduiken of bij zonsopgang actief te zijn, en af ​​en toe te zien vliegen tijdens het volle daglicht. De vlucht is geruisloos, met vleugelslagen onderbroken door zweefvliegen.

Kerkuilen broeden op elk moment van het jaar, afhankelijk van de voedselvoorziening. In een goed jaar kan een paar twee keer broeden. Ze zullen ook nestelen in oude gebouwen, grotten en putschachten. Het vrouwtje legt 3 tot 6 eieren (soms tot 12) met tussenpozen van 2 dagen. De eieren zijn 38 tot 46 millimeter (1,5 – 1,8 inch) lang en 30 tot 35 millimeter (1,2 – 1,4 inch) breed en worden gedurende 30 tot 34 dagen uitgebroed. Kuikens zijn bedekt met wit dons en broeden ongeveer 2 weken, en zijn uitgevlogen in 50 tot 55 dagen. Hierna blijven ze ongeveer een week in de buurt om jachtvaardigheden te leren en verspreiden ze zich dan snel uit het nestgebied. Jonge vogels kunnen na ongeveer 10 maanden broeden.

Kerkuilen zijn kortlevende vogels. De meeste sterven in hun eerste levensjaar, waarbij de gemiddelde levensverwachting in het wild 1 tot 2 jaar is.

In tegenstelling tot het normale 'uilengehuil' van de 'Strigidae'-familie (uitgesproken als Strig-e-dee en wat 'typische uilen' of 'echte uilen' betekent), heeft de Galapagos Kerkuil een kenmerkende roep die klinkt als een getrokken -uit, sissende schreeuw.

Dit zijn de twee meest voorkomende geluiden, maar er zijn eigenlijk 17 verschillende en verschillende kerkuil-vocalisaties, elk met een ander communicatiedoel.