Groundhog

  Groundhogs

De bosmarmot (Marmota monax), ook bekend als de bosmarmot, behoort tot de familie Sciuridae en het geslacht marmotten, dat bestaat uit 15 soorten grote grondeekhoorns. De groundhog wordt gevonden in Noord-Amerika, met name in het oosten van de Verenigde Staten, in Canada en in Alaska.

Groundhogs verschillen van andere marmotten doordat ze een laaglanddier zijn en niet in rotsachtige en bergachtige gebieden leven. Ze zijn ook erg solitair, wat ongebruikelijk is voor het geslacht, en creëren geen langdurige banden met andere individuen.

Er zijn veel andere namen waar de groundhog bekend om staat. Deze omvatten de chuck, wood-shock, groundpig, whistlepig, whistler, dikhoutdas, Canadese marmot, monax, moonack, weenusk, rode monnik en landbever.



Deze dieren zijn meestal herbivoor en eten alfalfa, klaver en paardenbloem. De groundhog is erg belangrijk voor het behoud van een gezonde bodem in bos- en vlaktes en wordt beschouwd als een cruciale habitatingenieur. Dankzij hun overvloed en grote bereik staan ​​ze als Minste Zorg op de Rode Lijst van de IUCN.

Groundhogs kunnen in gevangenschap worden grootgebracht, maar hun agressieve karakter kan problemen opleveren. In de Verenigde Staten en Canada heeft de jaarlijkse Groundhog Day-viering op 2 februari de groundhog erkenning en populariteit gegeven, waarbij een groundhog wordt gebruikt voor weersvoorspelling en om te bepalen hoeveel weken winter er nog over zijn. De groundhog en de ceremonie kregen ook erkenning van de film Groundhog Day uit 1993, met Bill Murray in de hoofdrol.

  De Groundhog

Kenmerken van Groundhog

De groundhog is de grootste van de eekhoornfamilie in zijn assortiment, met een totale lengte van 41,8 tot 68,5 cm (167⁄16 en 2615⁄16 inch), inclusief een staart van 9,5 tot 18,7 cm (33⁄4 tot 73⁄8 inch). ), die korter is dan die van andere sciurids. Ze wegen gewoonlijk tussen de 2 en 6,3 kg (4 lb 7 oz en 13 lb 14 oz). Deze dieren zijn seksueel dimorf, met mannetjes die gemiddeld iets groter zijn dan vrouwtjes.

Groundhogs hebben een gedrongen uiterlijk en staan ​​vaak op hun achterpoten, waardoor ze er lang uitzien. Ze hebben tweeëntwintig witte tanden, wat niet kenmerkend is voor knaagdieren, waaronder vier snijtanden, die 1,5 mm (1/16 inch) per week groeien. Constant gebruik verslijt ze elke week weer met ongeveer zoveel. Ze hebben ook ronde oren en krachtige, korte poten en brede, lange klauwen waardoor ze heel goed kunnen graven.

De groundhog varieert sterk in kleur, maar varieert van grijs tot kaneel tot donkerbruin. Hun lichaam is bedekt met witgepunte dekharen waardoor ze een grijzend uiterlijk hebben. Hun poten variëren in kleur van typisch zwart tot donkerbruin, en hun staart is dichtbegroeid en ook vaak zwart tot donkerbruin.

Levensduur van Groundhog

De groundhog heeft een gemiddelde levensduur van tussen de 2 tot 6 jaar in het wild. Sterfgevallen zijn meestal het gevolg van predatie of ziekte. In gevangenschap kunnen ze tot 10 jaar leven.

Eetpatroon

Deze varkens zijn meestal a herbivoor en eet voornamelijk wilde grassen en andere vegetatie. Dit omvat alfalfa, klaver, paardenbloem, schapenzuring, timotheegras, boterbloem, tearthumb, agrimony en boekweit. Ze eten ook bessen en landbouwgewassen, zoals rode en zwarte frambozen, moerbeien, weegbree en wilde sla.

Ze eten ook af en toe kleine dieren, zoals larven, sprinkhanen , slakken en zelfs babyvogels. Ze zijn echter niet zo alleseters als veel andere leden van Sciuridae.

Deze dieren eten dagelijks meer dan een pond vegetatie. Ze zijn een overwinterende soorten en in plaats van voedsel op te slaan, proppen ze zichzelf om de winter te overleven zonder te eten. Begin juni vertraagt ​​hun stofwisseling en neemt hun gewicht toe met maar liefst 100%.

Ze drinken geen water en halen al hun vocht uit de sappen van voedselplanten.

Groundhogs zijn overdag en hun voedingsactiviteit is het hoogst tijdens de ochtend en middag. Ze foerageren meestal in sessies van 2 uur.

  Een Groundhog

Gedrag

Groundhogs zijn overdag en zijn overdag actief. Ze zijn altijd alert als ze niet in hun hol zijn en worden vaak rechtop op hun achterpoten gezien, kijkend naar gevaar. Ze zullen een hoge fluittoon gebruiken om de rest van de kolonie te waarschuwen wanneer er gevaar dreigt, ook al zijn het niet erg sociale dieren.

De groundhog is territoriaal en voornamelijk solitair, hoewel ze elkaar soms neus aan neus begroeten. Ze kunnen communiceren met andere vocalisaties, zoals laag geblaf, en ook hun geurklieren gebruiken.

Groundhogs gaan in echte winterslaap en zijn een van de weinige soorten die dit doen. Ze zullen hiervoor vaak een apart 'winterhol' bouwen. Ze overwinteren van oktober tot het vroege voorjaar, rond maart of april, in de meeste gebieden, hoewel ze in warmere gebieden slechts drie maanden overwinteren. Sommige mede-overwinteraars, zoals: konijnen , opossums , wasberen en stinkdieren , zullen voor de winter bij groundhogs intrekken en overwinteren in een van de kamers in hun holennetwerk.

Wanneer ze in winterslaap gaan, daalt hun lichaamstemperatuur tot 35 graden Fahrenheit, daalt hun hartslag tot 4-10 slagen per minuut en daalt hun ademhalingssnelheid tot één ademhaling om de zes minuten. Mannetjes komen eerder uit hun winterslaap dan vrouwtjes.

Groundhog-reproductie

Groundhogs paren kort nadat ze uit hun winterslaap zijn gekomen. Vrouwtjes zijn monoestrous en paring vindt alleen plaats in de lente. Mannetjes komen eerst uit hun winterslaap, zodat ze territoria kunnen vestigen, hiërarchieën kunnen overheersen en naar partners kunnen zoeken. Groundhogs zijn polygyne, met mannetjes met meerdere partners per seizoen.

De draagtijd is tussen de 31 en 32 dagen en de worpgrootte is meestal tussen de 3 en 5 pups, hoewel het er wel 9 kunnen zijn. De groundhog pups wegen tussen de 26 en 27 gram bij de geboorte en worden zeer snel onafhankelijk en verlaten de moeder ongeveer 2 maanden oud.

De groundhog wordt geslachtsrijp op de leeftijd van 2, hoewel sommigen zich op de leeftijd van 1 kunnen voortplanten.

Locatie en habitat

Groundhogs zijn de meest voorkomende Noord-Amerikaanse marmottensoort. In het zuiden strekken ze zich uit van het oosten van Oklahoma, het noorden van Louisiana, Alabama en Georgia tot North Carolina, in het oosten strekken ze zich uit van North Carolina, langs de Atlantische kust, tot Labrador, Canada, en in het noorden strekken ze zich uit van Labrador tot het zuiden. Alaska.

Ze geven de voorkeur aan het open land en de randen van bossen, in laaggelegen bossen, kleine bospercelen, velden, weiden en heggen. Ze creëren hun holen in goed doorlatende grond, en de meeste hebben zomer- en winterholen. Zomerholen bevinden zich in de buurt van voedselbronnen en winterholen bevinden zich in de buurt van een beschermende afdekking. De groundhog is zelden ver van de ingang van het hol.

Holen worden gebruikt voor veiligheid, bescherming, paring, slapen en het grootbrengen van jongen. Het hol is bekleed met dode bladeren en gedroogde grassen en het heeft meestal twee openingen of gaten - een om binnen te komen en een die wordt gebruikt als kijkgat.

Instandhoudingsstatus van Groundhog

Groundhogs komen in hun hele verspreidingsgebied veel voor en staan ​​daarom als Minste Zorg op de Rode Lijst van de IUCN.

Zowel hun dieet als hun gewoonte om te graven, maken ze tot ernstige overlastgevende dieren rond boerderijen en tuinen. Ze zullen veel veel voorkomende groenten eten en hun holen kunnen ook fundamenten vernietigen. In sommige gebieden zijn groundhogs wild en worden ze regelmatig gedood voor sport, eten of bont.

Groundhog Roofdieren

De belangrijkste roofdieren van groundhogs zijn: coyotes , dassen , bobcats en vossen . Deze roofdieren zijn succesvolle stealth-stalkers en kunnen dus bij verrassing groundhogs vangen. Op de groundhog kan ook worden gejaagd door steenarenden en grote gehoornde uilen.

Jonge groundhogs, minder dan een paar maanden oud, kunnen worden gegeten door Amerikaanse nertsen, haviken en ratelslangen.

Groundhogs ontsnappen aan roofdieren door zich terug te trekken in hun holen. Ze gebruiken ook hun grote klauwen en snijtanden om roofdieren af ​​​​te weren. Ze kunnen ook in bomen klimmen om aan eventuele bedreigingen te ontsnappen.