7 geweldige babywolffeiten en veelgestelde vragen

Selecteer De Naam Voor Het Huisdier







  baby-wolf-feiten

Babywolven zijn heel schattig. Ze zijn als miniversies van hun volwassen zelf, alleen met in het begin meer onhandige bewegingen. Ze hebben een nieuwsgierigheid in hun ogen, een gretigheid om te spelen en te ontdekken, en een sterke band met hun roedel. Onder het beschermende oog van hun altijd aanwezige ouders groeien en ontwikkelen ze zich in een gezin tot de niet zo schattige alfa-roofdieren die ze voorbestemd zijn te zijn.

In deze gids kijken we naar enkele verbazingwekkende feiten over babywolven en beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over de ongelooflijke dieren.

7 verbazingwekkende babywolf-feiten

Babywolven worden welpen genoemd

Net als sommige roofdieren van grote katten baby tijgers en baby leeuwen , babywolven worden meestal ' welpen ‘ maar ze kunnen ook worden genoemd ‘ pups ' ook zoals hun honden neven. Ze zijn geboren in een ‘ afval ‘ met broers en zussen, en woon in een ‘ de ’ met hun gezin.

  baby-wolf-in-een-hol

Er is geen geslachtsspecifieke naam voor een mannelijke wolf, maar vrouwelijke wolven worden vaak ' wolvinnen ‘. Het dominante mannetje en vrouwtje in een roedel staan ​​bekend als de ‘ Alpha mannetje ' en ' alfa vrouwtje '.

Er is geen specifiek verzamelnaam voor een groep jonge wolven, maar ze leven in grote gezinnen die gezamenlijk bekend staan ​​als een ‘ pak ' van wolven.

Babywolven zijn doof en blind

Babywolven worden doof en blind geboren vanwege hun onderontwikkelde zintuigen, maar zullen in de loop van de tijd zowel horen als zien.

Bij de geboorte zijn hun ogen nog gesloten, maar door het dunne vlies dat de ogen bedekt is een donkere vacht te zien. Deze vacht zal tijdens deze kwetsbare periode voor hen een vorm van bescherming zijn. Hoewel de exacte leeftijd per pup verschilt, kunnen de meeste babywolven horen als ze 18 dagen oud zijn en volledig zien als ze 21 dagen oud zijn.

Zelfs nadat hun ogen en oren zijn ontwikkeld, blijven babywolven voor zorg en bescherming afhankelijk van hun ouders.

Wolfswelpen leven in familiepakketten

  wolfsroedel

Babywolven worden geboren in roedels die sterk in grootte kunnen variëren. Ze kunnen geboren worden in het typische 'nucleaire' familiepakket met directe broers en zussen en ouders, of in een uitgebreide groep met ooms, grootouders en zelfs stiefbroers en -zussen.

Over het algemeen worden de meer ingewikkelde roedelstructuren gevonden in gebieden waar veel wolven zijn met een ruime voorraad voedsel en leefgebied.

In alle roedels zijn er over het algemeen een alfamannetje en een alfavrouwtje. Alleen het alfamannetje met vaderpups en populaties worden gecontroleerd om de roedel beheersbaar en duurzaam te houden.

Wolfswelpen zijn erg klein

Babywolven zijn erg klein, vaak niet groter dan 20 cm, met een gewicht tussen de één en twee pond. De grijze wolf heeft de grootste baby's van alle wolvensoorten, maar er zijn veel ondersoorten van de grijze wolf en sommige zijn groter dan andere.

  baby-wolven

Met de hulp van hun ouders kunnen babywolven in korte tijd snel groeien. Tegen de tijd dat ze 8 weken oud zijn, wegen de meeste pups tussen de 20 en 30 pond en hebben ze genoeg kracht en moed bereikt om de wereld om hen heen te gaan verkennen.

Naarmate ze groeien, zullen babywolven zich snel ontwikkelen, waarbij de meeste hun volledige grootte bereiken op de leeftijd van zes maanden. Als ze eenmaal volgroeid zijn, kunnen wolven tot 3 voet hoog zijn bij de schouder en tot 6 voet lang. Sommige noordelijke ondersoorten van grijze wolven, waaronder poolwolven, sommige wolven uit Alaska en de noordwestelijke wolf kunnen vaak nog groter zijn dan dat!

Babywolven hebben blauwe ogen

Net als sommige van de grote katachtigen zoals babycheeta's, wordt een babywolvenwelp geboren met levendige blauwe ogen. Deze eigenschap wordt ook gedeeld door veel hondensoorten. Deze oogkleur is te wijten aan hun gebrek aan pigment in de iris van hun ogen, die vaak donkerder wordt naarmate ze ouder worden. Het komt zelden voor dat volwassen wolven hun blauwe ogen behouden, de meeste zullen andere tinten ontwikkelen, zoals geel, amber, groen of bruin.

Sommige zullen een lichte pigmentatie behouden, zoals lichtgeel of grijs, maar tegen de leeftijd van ongeveer 6 weken, als het melanineniveau van de jongen toeneemt, zou het blauw verdwenen moeten zijn en zal hun volwassen kleur verschijnen.

Babywolven leren vroeg huilen

  wolf-pup-gehuil

Het duurt niet lang als een welp eenmaal ter wereld komt, voordat hij zijn kenmerkende gehuil begint te oefenen. Er is waargenomen dat babywelpen van slechts twee weken oud dit oergehuil oefenen. Ze kunnen beginnen te huilen voordat ze zelfs maar goed kunnen zien.

Ze pikken deze vaardigheid op door het gehuil van hun ouder en hun roedel te imiteren. In het begin is hun gehuil als een hoog gepiep, maar visueel is het duidelijk dat dit een integraal onderdeel is van wie ze zijn. Gedurende de eerste weken verandert dit gepiep in meer een gekrijs totdat ze groeien en hun stem beheersen.

De meeste wolven worden in het late voorjaar geboren

De meeste wolven broeden in de late winter - van januari tot maart. Dit is hetzelfde voor alle ondersoorten van grijze wolven die in het noorden leven, of zuidelijke ondersoorten zoals de Mexicaanse wolf . Welpen worden geboren na ongeveer 60-63 dagen zwangerschap, meestal in mei of juni. Degenen die in het hoge noorden leven, zoals de poolwolf, kunnen later in het seizoen broeden en pas in de vroege zomer bevallen. Zuidelijke ondersoorten geven de voorkeur aan het eerste deel van het seizoen.

Andere verschillende soorten, zoals de Manenwolf van Zuid-Amerika , hebben een ander broedseizoen, dat verandert afhankelijk van waar ze wonen. Uit observaties van Maned Wolves in gevangenschap op het noordelijk halfrond, begint het paarseizoen rond oktober en eindigt het in februari; degenen die ten zuiden van de evenaar wonen, broeden echter van augustus tot oktober.

Bij alle soorten lijkt het broed- en geboortepatroon voor het ter wereld brengen van babywelpen te worden beïnvloed door fotoperiodiek . Dit is het effect op een groeiend organisme van de lengte van donkere en lichte periodes. Meer groei vindt plaats in periodes met meer daglicht.

  baby-wolf-welpen

Veelgestelde vragen over babywolf

Wat is de levenscyclus van een babywolf ?

Wolven paren in januari tot maart. De draagtijd van de vrouwelijke wolf is 63 dagen. Een gemiddeld nest bestaat uit 4 tot 6 pups. Bij de geboorte hebben wolvenpups meestal een donkerdere vacht en blauwe ogen. Hun ogen veranderen in een geelgouden of oranje kleur wanneer de pups 8 - 16 weken oud zijn.

De meeste wolven zijn rond de leeftijd van twee jaar geslachtsrijp, en dit is het moment waarop ze zich buiten de roedel wagen om hun eigen partner te zoeken.

Hoewel het buitengewoon ongebruikelijk is, is het mogelijk dat een volwassen wolf zijn blauwgekleurde ogen behoudt. Grijze wolven kunnen in het wild ongeveer 14 jaar worden en in gevangenschap 16 jaar.

Hoeveel Wolven Worden geboren in een nest?

Een nest babywolven heeft meestal ongeveer 4 tot 6 welpen. Ze zullen bij hun ouders en eventuele broers en zussen van de afgelopen twee jaar wonen om een ​​grote familieroedel te vormen. De grootte van een nest kan worden beïnvloed door de beschikbaarheid van voedsel. In gebieden waar voedsel schaars is, hebben de nesten meestal minder welpen.

Wat doe schat Wolven Eten?

Wolven beginnen hun leven ongeveer de eerste drie of vier weken afhankelijk van de melk van hun moeder. In dit stadium zullen ze beginnen met het introduceren van vlees in hun dieet. Ze zullen ongeveer 8 tot 10 weken volledig gespeend zijn van hun moedermelk, maar dit varieert per ras en populatie.

Wolvenwelpen kunnen nog niet alleen jagen, dus volwassen wolven brengen voedsel van de jacht voor hen terug in hun maag. Wanneer ze terugkeren van de jacht, likken de welpen rond de mond en neus van de volwassen wolf totdat de oudere een maaltijd voor hen in hun mond uitbraakt.

De meeste wolven zijn dat vleesetend afhankelijk van de beschikbaarheid van voedsel. Ze jagen vaak op dieren die groter zijn dan ze inclusief zijn - herten, eland , kariboe , eland , bizon en muskusossen evenals kleine dieren zoals bevers, hazen en andere kleine knaagdieren.

Sommige rassen die rond Vancouver Island leven, eten voornamelijk zeevruchten, omdat dat de eiwitbron is die het meest voor hen beschikbaar is.

Terwijl ze technisch overwogen kunnen worden alleseters omdat ze vegetatie en ander fruit kunnen eten, kunnen ze niet lang overleven op een dieet zonder vlees. In het wild vormt vlees de overgrote meerderheid van het voedsel dat ze eten.

Hoe groot schatje Wolven Toenemen?

  baby-wolf

Bij de geboorte wegen babywolven meestal tussen de één en twee pond, met een lichaamslengte van 8 tot 10 inch, maar Afrikaanse wolvenpups zijn kleiner. Babywolven groeien echter snel, ongeveer 2,5-3,5 lbs in gewicht per week!

De Arabische grijze wolf is de kleinste ondersoort van Canis Lupus met een gewicht van ongeveer 20 kg. Maar er zijn kleinere Afrikaanse wolven (Canis Lupaster), die slechts 7 kg kunnen wegen.

De grootste grijze wolven zijn degenen die in de poolcirkel leven, met name de noordwestelijke wolf en de Arctische Wolf . Ze kunnen tot 7 voet lang en 60 kg zwaar worden als volgroeide volwassenen.

De grootte en het gewicht van een wolf volgen de regel van Bergmann, in die zin dat hoe hoger en kouder de breedtegraden zijn, hoe groter de wolf. Omgekeerd, hoe lager en warmer, hoe kleiner de wolf.

Je kunt meer te weten komen over de verschillende maten van de vele verschillende wolven die er zijn in onze vergelijking van de grootte van een wolf gids.

Waar doe je schat Wolven Live?

Babywolven beginnen hun leven meestal in een hol, met hun moeder en eventuele broers en zussen. Een hol is elke schuilplaats zoals een grot of een groot, uitgegraven gat dat de moeder voorbereidt voordat de welpen arriveren. Hetzelfde hol kan jaar na jaar worden gebruikt, maar wolven hebben de neiging zich door hun uitgestrekte territorium te verplaatsen.

Geografisch gezien leven wolven op veel verschillende locaties. De verschillende soorten van Grijze wolf wonen wijdverbreid Noord Amerika , met name het noorden van de VS, Canada , Alaska en in de poolcirkel. Sommige zijn ook verder naar het zuiden te vinden richting Mexico, Zuid en Centraal Amerika . Er zijn enkele soorten grijze wolf die nog steeds in de wildernis van Eurazië leven, met name in Oost-Europa, Scandinavië en Siberië.

Er zijn ook een paar andere verschillende soorten wolven, zoals Afrikaanse wolven, manenwolven en Ethiopische wolven .

Natuurlijke roofdieren van baby Wolven

Wolven mogen dan toproofdieren zijn, ze hebben hun eigen bedreigingen, vooral als ze jonger en kwetsbaarder zijn.

Dieren die het meest waarschijnlijk een maaltijd van een wolf maken, zijn onder meer grote roofdieren zoals Grizzly beren , ijsberen en Siberische tijgers. Rassen die op lagere breedtegraden leven, kunnen ook een doelwit zijn voor bergleeuwen, coyotes , of zelfs andere wolven.